dimecres, 18 de març del 2009

Podem viure sense capitalisme


'Podem' és la continuació de 'CRISI' que va sortir el passat 17 de setembre de 2008 on Enric Duran anunciava la seva acció de desobediència a les entitats bancàries i la reivindicava com a forma de insubmissió al capitalisme especulatiu. L'expropiació ha servit per preparar Podem i per preparar un pla d'acció per aprofitar la crisi financera actual com a oportunitat de canvi social.
Paral·lelament també ha sortit publicat el llibre escrit per Duran, 'Abolim la banca'.

Duran ya deja claro en Podem que: "no he vuelto para enfrentar un juicio ni para rehuirlo. Quieran juzgarme o no, esto no es importante. Lo que es importante es que está en juego nuestro futuro. Si estoy aquí es porque pienso que es en el entorno que conozco donde puedo ser más útil para la acción colectiva. Es aquí donde tengo más y mejores conocidos". Enric Duran ja ha estat detingut pels mossos d'esquadra al Rectorat de la UB.

'Insubnis a la banca' és un documental curtet i mitjanament ben fet sobre les accions de Duran. Intervenen el Profesor d'Economia de la UAB Arcadi Oliveres, la abogada del Col·lectiu Ronda Carme Herranz, el periodista de La Directa David Fernàndez i el propi Enric Duran.

Que alguna persona m'expliqui per què l'acció de Duran és robar i per tant ha de ser ajusticiat, i les accions de les entitats de crèdit i els bancs és creació de riquesa i gestió de capital? quan alhora de la veritat ens roben i ens ofeguen des de que van ser creats amb la complicitat dels polítics. Petits exemples del tema: El govern estatunitenc rescata amb diners públics a l'asseguradora de serveis financers AIG per mantenir-la a flote, i els executius es fiquen a les seves butxaques gran part de les bonificacions multimillonaries com a 'indemnització per les pèrdues'. Con dos huevos. I que passa? doncs que els polítics d'enfaden molt i prou.